Thursday, June 30, 2011

++ PERTEMUAN & PERPISAHAN ++



Hai olls...today NM nnk beceloteh pasal pertemuan & pepisahan..Setiap yang jumpa pasti akn terpisah kan..xkire la,berpisah dlm dunia luar atau dunia 1 lagi..yakni MATI..nk xnk pon,terpaksa tuk ditempuhi..Hr ni NM last day tau bermustautin kat PAKA..n ari ni jugak NM last da y keje kat Instesmal Corporation Sdn Bhd..xdek rezki nk smbung kontrak kt sini..so,nk xnk kne move out dr sni then kne balik kampung la..huhuhu..pening sudah,kne start jd JOB SEEKER pulak..again n again..bila la nk dapat keje tetap ni..hurm..xkawin la NM kalo cegini gayenye (ntah pape tibe2 kuar sal kawen..hihihi)..ok..kat entry ni..NM nak cerita pasal housemate NM n kenalan2 yang NM kenal sepanjang duk kat sini..jom..cikidout!



KAK EKIN



NUR ASYIKIN BAHARUM namanye..cantik kan nama tu...K.ekin ni jenis ok jek ngan sume..1st2 NM masuk umah kiteorg..dia ni xsombong pom..mudah seng..then dh lama2 tu,rapat la..k.ekin ni asal org JENGKA, kje kt KERTEH..K.ekin ni baik,nk kata xbnyk ckp, x, nk kate bnyk ckp pom tak..tapi k.ekin ni klakar..dia ni suke sgt panggil kite2 ngan pangglan "shayam n sayanggggg(nada k.ekin)..selagi xde y menyahut,selagi itula dia memanggil..hihihi...k.ekin ni senang didampingi n juga leh shared2 poblem..tapi,k.ekin jugak sukar tuk difahami..susah nk bace pikiran dia..tapi dia seorang kawan y boleh jadi pendengar yang setia setiap permasalahan y kite adukan kt dia, klakar, bek hati(suke blanje kite mkn eskrim SUDAE PLAIN kat Mc D)..K.EKIN NI SUKE SG KACAU ORG TIDO..tp kalo k.ekin tido dulu...xsiapa berani kacau dia..haha..sbb nye..nanti kalo k.ekin bgun, sume xleh tido..hehei...1 lg, hobi same ngan NM ..k.ekin suke karok..hurmm..ape lagi erk, seng citer perkataan yang seswai u k.ekin adalah ~~TERBEKKK!!!(versi boboiboy)~~sayang k.Ekin..muahmuahmuah..



RAWI

RAWIAH RAZAK..ni plak budak KEDAH,duk YAN..dia ni student UMT y wat praktikal kat GPPB selama 2bulan..dia ni byk ckp..mulut xbrenti2..bnyk mkn jugak..seng berkawan sdeng rawi ni..rawi ni kira adik2 kiteorg la..sbb dia paling muda kot..hahah..sepanjang tempoh 2 bulan dia duduk kat umah kiteorg, bingit selalu..penyakit y slalu dia hadapi mase duk kat paka ni, "MENGANTUK',makan tido je..xtau kenapa..dia cakap duk kt UMT xde pom ngantuk cmni slalu..kat UMT slalu stay up 2 3 pagi..now kat sini..dh xboleh..tp kan.kesian..setiap kali rawi nk tido..mesti k.ekin kacau..rawi ni ade gelaran tau, 1 gelaran "MAK BEE"..haaa...sbb nye..aritu mase dia balik kg dia..dia bawak balik "colek" y nme MAK BEE...rawi ni kalo dh ahadap asam pauh ngan MAKBEE mmg xsedar org sekeliling la..hhaha...1 lg gelaran "RAWIMON"..ntah..cam plik je kan..cam pokemon..hahah..nme ni geng2 praktikal dia y title kn tuk rawi..huhuh..1 sikap rawi ya kiteorg xsuke..dia ni cepat s gt nk kesian kan org...bukan xboleh kesiankn kt org,tp berpada2 yep dik..ingt pesan k.ekin..yeahhh..pe lagi ye sal MAK BEE Jr ni..xde dah kot..♥  sayang leih MAK BEE!!!

KAK NA
NUR KHAIRINA..k.na asal org TRG..duk kat MARANG kalo xsilap..k.na ni ok je..ckp2 pom bese la..mula2 masuk rumah kite org..k.na diam jek..senyap je..nk tgur pon xbrani..tp dh dlm 2 mggu cm tu..NM bek ngan k.na..masak2 skali..best la..sbb hr2 NM akan cr resipi..bwk balik then kite akan masak same2..♥♥♥ sayanggg k.na(versi .k.ekin)..hihihi

haa..ni la housemate2 NM..tp ada lg sorg..K.Has..tp pic k.has xde la..huhuhu...K.has ni ore KELANTAN...bek..n ramah!♥ K.Has jugop!!

Sepanjang tempoh duduk kt Paka ni mcm2 mnde berlaku..ade sedih..ada gembira..NM dh harap korang cam dik bradik sdri.ade mase,panjang umur kite jumpe lagi okes!!to kekin,rawi,k,na n khas..Noor mintak maap bnyk2 andai de slh n silap..halalkn mane y terlebih terkurang ye..:'(

ABANG LONG

Haa....kat bawh ni plak..ABANG LONG kami..sbnrnye A.long ni same tmpat keje ngan k.ekin..k.ekin la y knal kn kat NM n RAWI..walaupon baru lg knal a.long..tp a.long layan kami mcm adik2 dia..a.long seorg y ramah n kelakar..tp a.long xsempat nk lanje NM McD..xpe a.long..nanti NM claim len kali..hihihi..xleh syg2 abg long..maros di bini abg long kkg..hukhuk

Buat semua...sorry ye NM curik gambar2 u olss...sekadar disini..wat kenangan..huhu....lagi jumpa ye semua..:D ♥ sayang kamu semua♥ ~~rabak mataku~~

Babai INTESMAL CORPORATION SDN BHD!!




I GOT THIS!!!!!hahaha..NM get this from our lovely sister....ni ha..sepraise tau hadiah ni..Cik adik Rawi ni letak hadiah ni lam locker NM...pg tu NM bgun pg.NM terkejut tgk ada hadiah..tp NM syak y hadiah tu Rawi nk kasi kat En Rashid,her supervisor...then NM msg la tnye kot2 Rawi tertinggal hadiah tu..Tp Rawi ckp tak..tu u NM..xsgka lak Rawi bg hadiah...NM xkasi apa2 pon..uhuhuhu..


thanks sayang RAWIII!!!



akan k.norr gunakan ia sebaik mungkin..hihi


2 comments:

- Ibu Erfan - said...

Bejeruk basoh tudung aku..!gggrrrr..~

nAMn mRAr said...

hahhaaha...mu plok tacim..hahahhaaa